#5.DAN: Danes bomo imeli piknik!

Trenutna vremenska napoved kaže, da se bo v naslednjih dneh ohladilo, zato izkoristimo sonce. Ampak, kako torej? Moramo ven? Ne smemo ven?

Nimamo vsi enakih možnosti, morda samo majhen balkon, ampak zakaj pa ne bi imeli piknika kar tam?! Nimamo balkona? Ni problema. Usedemo se pred odprto s soncem obsijano okno. Torej, imamo sonce, toplo je. Ena velika pisana odeja, prigrizek ali morda celo kosilo, in piknik se lahko prične. In če imamo dolgčasa že dovolj, je tukaj nekaj simpatičnih idej.

#našaNataša predlaga poučno in zabavno delavnico o bakterijah, virusih in umivanju rok. Priporoča za vse otroke, ki jim je umivanje rok strašno odveč :).

https://www.delo.si/magazin/zanimivosti/zabaven-nacin-kako-otrokom-pokazati-pomembnost-umitih-rok-289189.html

#našaHelena bi izbrala Ledeno zabavo.

V manjšo (plastično) posodico nalijemo malo vode in vanjo položimo manjše predmete (kamenček, manjša igračka, frnikola …). Postavimo v zamrzovalnik čez noč. Še posebej fino je, če naredimo več plasti ledu – ko zamrzne prva plast vode, ponovno dodamo manjše predmete, zalijemo z vodo in postavimo v zamrzovalnik itd.

Otroku ponudimo zamrznjeno posodo, zraven mu damo manjšo žličko, s katero na led dodaja vodo in sol, da se led stali in tako pride do skritih predmetov.

Odlično je, če to pripravite zvečer, ko otroci spijo in jim igro ponudite kot presenečenje.

#našaKatja pa nam je pripravila zelo natančne napotke z video predstavitvijo vred. Zatrjuje, da je bilo sila zabavno :). Prepričajte se sami.

  1. KORAK: V posodo nalijemo vodo in dodamo detergent za pomivanje posode – ustvarimo milnico. Prazni plastenki z olfa nožem odrežemo dno.

2. KORAK: Čez plastenko poveznemo nogavico.

3. KORAK: Plastenko pomočimo v milnico in tekmovanje, kdo naredi najdaljšo kačo, se lahko prične, kar se lepo vidi na spodnjem posnetku. 😄

Mehurčkaste kače

Ah, na tole samoizolacijo bi se človek lahko morda celo privadil :).

Ursula

 

 

 

Skip to content