#10.DAN: Prepovedano za mame

Dragi očetje, partnerji in partnerke ter drugi odrasli sostanovalci naših mam,

danes zjutraj ob 7.00 so vas na zaprti tiskovni konferenci Viški vrtci vpoklicali v svoje vrste. Danes ste za nas nepogrešljivi.

Vsako leto poskrbimo, da z otroki pripravimo kakšno malenkost za mamice in jim tako polepšamo materinski dan. Letos pa nam je ta koronavirus čisto pokvaril načrte. Zato vam pošiljamo namig.

Varianta 1: spomnite svoje otroke na materinski dan in ji skupaj čestitajte, objemite, poljubčkajte in ji povejte, zakaj jo imate radi.

Varianta 2: naredite kaj lepega za njo. Morda ji dajte mir, da bo lahko brala ali pogledala svojo najljubšo oddajo. Lahko naredite kako gospodinjsko opravilo več. No, saj za to vam res ne rabim dajat predlogov. Sami najbolje veste.

Varianta 3: idejo za darilo pošilja #našaNataša. Potrebujete:

slano testo,
spretne otroške rokice, ki oblikujejo kroglico,
prebodete z zobotrebcem,
posušite,
pobarvate z vodenimi ali tempera barvami, flumastri ali pa pustite v naravni barvi.
Nato spretni prstki nanizajo ogrlico za mamico.

In če slučajno še nikoli niste delali slanega testa ;), vam pri tem z veseljem pomaga #našaAndrejka.

  • 300 g moke (gladka, bela)
  • 300 g soli
  • 2 dl vode
  • 1 žlica olja

V skledo odmerimo vse sestavine. Z žlico jih rahlo zmešamo skupaj. Ko se začne kazati oblika kepe testa, slano testo za ustvarjanje denemo na delovno površino (lahko jo še malenkost pomokamo) in zgnetemo gladko kepo slanega testa. Testo je pripravljeno, da iz njega skupaj z vašim malčkom oblikujete poljubne izdelke.

Ne skrbite, v vsakem primeru, bodo mame vesele, da ste se spomnili. Mi pa vas ne bomo nikoli izdali, da smo vam malo namignili ;). Častna!

Ursula

Skip to content