#10.DAN: NEEEEEE!!!! Ne BOM! Nooočeeem si umiti rooook!

Bodimo realni. Umivanje rok praviloma ni najljubše opravilo otrok :).

In če se v vrtcu relativno hitro “vdajo”, je doma lahko čisto druga pesem. Nas veliko manj preizkušajo. Pa posnemanje, ki je ena od osnovnih oblik učenja predšolskega otroka, pri nas igra ključno vlogo. Saj veste, zavijeta dva proti umivalniku, pa jih je takoj naslednjih petnajst zraven :).

Zadnje dni smo odrasli kar precej zapeli za tole umivanje. Edino kar lahko pričakujemo, torej, je upor. Če bijete bitke doma, vedite … vse je v redu. To je povsem normalno. Kaj drugega niti nismo pričakovali, a ne ;)?

Ker pa nam to gotovo ni všeč in se lahko zelo konkretno pozna na naši dobri volji, dajmo vseeno nekaj ukrenit. Za starejše, o tem smo že pisali, je lahko rešitev pogovor. Če bodo vedeli, kako pomembno lahko pomagajo s tem, da so pri umivanju rok temeljiti, bodo to raje počeli. Saj veste, s tem se praktično postavijo ob bok gasilcem, zdravnikom itn.

Za mlajše pa bo bolj pomembno, da je zadeva zanje zabavna in da jim vi ob tem posvetite ekstra pozornost. #našaBrina zato predlaga naslednjo pesem, ki jo je našla pri Varuški Živi. Pojete jo z melodijo pesmi Ringaraja. Pa še možgančke boste malo trenirali, ker se boste morali naučiti nove pesmice. Dve muhi na en mah.

Namig dneva: otrokom je vedno všeč, če smo odrasli malo hecni. Ko morate nekaj doseči, pa je na drugi strani upor, je lahko to odlična metoda, ki vam prihrani kakšen siv las.

Skip to content