#38.DAN: Legomatika

#našaTimija nam je pripravila prav posebni družabni igri za vse navdušence nad legicami. Verjetno nas večina ima vsaj kakšen majhen kompletek in praviloma, jih vsi obožujemo. Pa še šolski otroci bodo z veseljem pristopili. Torej … Timija pravi, da je idejo dobila na spletu ob pregledu veliiiiikega števila strani z idejami za didaktiko z lego kockami. Ker pa se ji zdi neskončno pomembno, da pri otrocih (in odraslih 😉 ) negujemo sodelovanje, je pravila priredila malo po svoje.

Dve družabni igri z lego ali duplo kockami in igralno kocko.

1) Vsak si sestavi stolp iz 10 legic (za šolske otroke so lahko stolpi tudi višji). Vsak vrže kocko in odstrani toliko legic, kolikor je pik na kocki. Prešteje tudi, koliko jih je ostalo v stolpu. Zmaga tisti, ki se prej znebi svojega stolpa. Igro lahko razširite z novimi pravili. Otroci so polni idej, se splača poskusiti tudi kaj novega!

2) Lahko se igra kot sodelovalna ali pa tekmovalna igra. Pri sodelovalni igri potrebujete 1 večjo lego ploščo, vsak meče kocko in ploščo zapolni s tako veliko lego kocko, kot je število na kocki. Vsi skupaj zmagate, ko vam uspe zapolniti celo ploščo. Pri tekmovalni različici pa potrebujete dve lego plošči in tekma, kdo jo zapolni prvi, se lahko začne!

 

Skip to content