#26.DAN: Prstki in kamenčki

Vaje za drobne prstke naših pikcev, da bodo karseda hitri in spretni, ni nikoli dovolj. In ker nas lepo vreme kar ne neha razvajati, na sprehodih pa srečamo gotovo veliko kamenčkov, nam #našaHelena pošilja nekaj namigov, kako vse to povezati v lepo zgodbo in okras.

  1. Zabavna poslikava kamnov 

Ko gremo z otroki na sprehod lahko spotoma naberemo še nekaj kamnov, ki jih spravimo v vrečko ali v košarico in jih kasneje doma umijemo z vodo (po želji z milom).

Počakamo, da se posušijo – najlažje je, če jih postavimo na sonce ali jih pustimo čez noč.

Skupaj  pripravimo: čopiče, zobotrebce, palčke za ušesa, manjše gobice (lahko pa tudi zgolj čopiče 🙂), tempera barve, barvne in navadne alkoholne flomastre ali akrilne barve (če imamo – ni pa obvezno) ter časopisni papir za zaščito IN BARVANJE SE LAHKO PRIČNE 🙂.

* Če bi želeli s kamni okrasiti zunanjo okolico, je najbolje, da uporabimo alkoholne flomastre ali akrilne barve, katerih iz kamna dež ne prežene.

* V našem primeru smo naredili družbo večjim rožam.

  1. Enooki prijatelji

Če nam je od prejšnje dejavnosti ostalo še kaj kamnov in ne vemo, kaj bi z njimi, jih lahko uporabimo na slednji način.

Potrebujemo: kredo, tempera barve in lepo vreme 🙂. Otroku ponudimo kamne, ki jih nato pobarva po želji. Če imamo doma kaj odvečnega materiala, jih lahko tudi okrasimo.

* V našem primeru smo uporabili učke, ki smo jih zalepili, tako da so nastali enooki prijatelji.

Ko so kamni posušeni, vzamemo krede in na predloge otrok  narišemo domovanje. Na cesto lahko npr. narišemo gobovo naselje – z odsekom gozda, ki ga naredimo iz nabrabega rastlinja v gozdu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skip to content