#18.DAN: Čuječnost

Gotovo ste že slišali za čuječnost. Zadnje čase se kar veliko govori o tem. Med drugim sem jo omenjala že v eni od prvih objav, v kateri sem navajala, katere strategije nam bodo pomagale lažje preživljanje časa v samoizolaciji. No, sedaj smo tu. Vemo, da je pred nami vsaj še cel mesec. Zato je verjetno pravi čas, da poiščemo tisti urnik in nekoliko razmislimo o naši rutini. In zakaj vanjo ne bi vpeli tudi tistih nekaj minut za svoje dobro počutje?

Toplo priporočam. Še posebej tistim, ki občutite, da vam postaja težko. Vsak dan par minut lahko naredi bistveno razliko. Morda se boste na začetku počutili nekoliko nelagodno. Mogoče se boste sami sebi zdeli malo za luno 🙂 . Vem, kako je. Še posebej, če teh stvari nismo vajeni. Ampak vem tudi, kakšen rezultat lahko prinesejo.

Tukaj je pripravljenih nekaj vaj za vas. Zanje je poskrbelo Društvo za razvijanje čuječnosti. Nanizala sem vam nekaj različnih, da boste lahko izbrali. Morda bo za vas kriterij odločanja trajanje vaje. Ali pa vam bo en glas bolj simpatičen kot drug. Izberite, preizkusite, lahko vse ali pač ostanete pri eni. Vse je prav in nič ni narobe 😉 .

Aha, pa ne pozabite. Ko boste sami že malo bolj domači s temi vajami, vam objavim še take čisto posebne, prilagojene za naše črvičke. Tudi za otroke je lahko koristno, naravnost nujno pa, če čutite, da so tesnobni, prestrašeni, nemirni. Da jih boste lažje vodili, pa se morate v novi veščini preizkusiti najprej sami 🙂

Brez zadrege!

Ursula

 

Skip to content