#17.DAN: Luštne igre za najmlajše

Za najmlajše je včasih še težje poskrbeti v danih razmerah in dan se nam lahko res vleeečee. #našaDamjana ima nekaj predlogov, ki so običajno blizu tudi vsem mlajšim od treh let.

IGRA Z VODO

Otrok vam bo hvaležen za igro z vodo. V nižjo posodo mu nalijete vodo in dodate nekaj plastičnih posodic, cedilo, lijak … in igra se lahko začne. Če pa hočete dati v višjo prestavo, napolnite banjo in dodajte mehurčke. Nimate banje? Tudi malo večji čeber bo v redu. In zakaj se ne bi kopali in kopali in kopali in to kar vsak dan? Za nekatere otroke je to nujno. Zvozimo lažje marsikateri dan na račun doooolgega kopanja :).

SIPKE SNOVI

Tudi igra s sipkimi materiali je pogosto priljubljena. Pšenični zdrob, polenta, ješpren, riž, fižol … Karkoli vam že nekaj časa stoji v omari. Vse pride prav. Otroka dejavnost pomirja in ga zaposli. Istočasno pa krepi motorične sposobnosti, koncentracijo …

GOZDNI MATERIALI

Če boste šli kaj na sprehod v gozd, skupaj z otrokom naberite nekaj suhih vejic, mah, storže, kamenčke, suhe liste. Materiale nabirajte v suhem vremenu in shranite v škatli za čevlje. Otrok lahko vsakodnevno (po želji) raziskuje, lahko pa z lepilom na karton ustvari svojo umetnino.

Pa lepo se imejte!

Ursula

Skip to content