#16.DAN: Še nekaj iger

Danes je res zunaj sonce in nič peska :), zato velja to izkoristiti. Je pa tudi res, da je dan daljši. Saj niste pozabili premakniti ure, a ne?

Zato smo vam pripravili nekaj iger, ki se jih lahko greste z vašimi drobižki. Meni so še posebej všeč skrivalnice. Se mi zdijo idealne za po kosilu … vi pravzaprav počivate na kavču in srkate svojo kavico, pikci pa naj letajo okrog po dnevni, stanovanju. In zakaj ne bi izkoristili starejšega otroka, da skriva predmete mlajšemu? Iz strogo vzgojnih razlogov, se razume ;). Spodbujanje pozitivne interakcije in izgrajevanje trdnega odnosa med sorojencema. Evo, pa imate še strokovno argumentirano opravičilo. Kdo bo vedel?

#našaHelena predlaga skrivalnice:

»Vidim nekaj … (npr. barva, oblika, okus …).« rečemo otroku v prostoru, v katerem preživljamo čas. Otrok mora ugotoviti, kateri predmet imamo v mislih. Vlogi lahko tudi zamenjamo.

Manjši predmet skrijemo na vidno mesto in s tem otroka spodbujamo k pozornemu opazovanju. Predmet, ki ga skrivamo, najprej pokažemo. Predmete naj skrivajo tudi otroci.

Za gibalno bolj lačne pa še nekaj ciljanja:

Odprtino vrat prelepimo z lepilnim trakom (vodoravno, cikcak), da nastane mreža. Manjše in lažje žogice mečemo in skušamo zadeti lepilni trak, da se nanj prilepijo. Za žogice lahko uporabimo kosmatene kroglice ali pa jih naredimo skupaj z otrokom tako, da zmečkamo robčke, wc papir, papir …

S ščipalkami za obešanje perila ciljamo v škaf, posodo … Da je bolj zabavno in vedno težje, spreminjamo oddaljenost.

Pa lepo se imejte!

Ursula

Skip to content