Od nas za vas

Spoštovani starši,

v prihajajočih dneh bo postalo pomembno, da dneve vsaj nekoliko načrtujemo in da smo iznajdljivi in ustvarjalni pri iskanju zaposlitev in razvedril. Naši mali nadobudneži praviloma ne prenašajo najbolje, da jih omejimo na bivanje notri. Vsi tisti, ki ne živimo v kaki večji hiši, ki jo obdaja prostoren vrt bomo zato imeli v naslednjih dneh gotovo kar nekaj izzivov. Strokovnjaki bivanje zunaj sicer priporočajo, ampak zgolj v krogu družinskih članov, zadrževanje na igriščih je z vidika možnosti okužbe nevarno in to morebiti zopet oža nabor možnosti.

Čeprav je na spletu mnogo čudovitih vsebin, običajno porabimo kar veliko časa, da jih izbrskamo. Kdor ima doma majhne otroke pa ve, da to nekako ne gre. Zaradi tega smo se odločili, da vam pri tem pomagamo.

Vsakodnevno bomo na naši spletni strani objavljali novičko ali dve, v katerih vam bomo predlagali kako zanimivo dejavnost za otroke, kakor tudi z vami podelili druge vsebine, ki so v takih situacijah lahko v pomoč. Objavljali bomo najboljše članke iz slovenskih medijev po našem izboru, priporočila in sporočila stroke za preventivno delovanje in premagovanje morebitnih stisk, ter ideje za dejavnosti in aktivnosti z otroki iz naše zakladnice. Vključevali bomo tudi naše zunanje sodelavce.

Ker je potrebno najprej poskrbeti zase, da lahko poskrbimo za svoje otroke, bodite pozorni na svoje počutje. Če se vam zdi, da vas navdajajo skrbi, strah in tesnoba, ki jih ne morete premagati, se lahko za pogovor obrnete na našo psihologinjo Ursulo Obreza. Predhodno jo kontaktirajte na elektronski naslov svetovalnadejavnost@viskivrtci.si ali preko telefona 041 645 044. Pogovore boste po dogovoru izpeljali telefonsko ali preko Skypa.

Svojo pomoč ponujava tudi midve z Alenko. Lahko naju pokličete na Barbara 031 384 630 in Alenka 031 739 868, ali nama pišete na najina elektronska naslova.

Ker želimo biti v svoji pomoči vam čim bolj konkretni, se mi prosim javite tisti, ki ste mogoče v situaciji, ko ne morete niti v trgovino. Bom za to poskrbela jaz.

Seveda pa bomo vse tri vesele tudi kakršnekoli druge informacije o počutju in življenju doma.

Vse dobro vam in vsem vašim,

 

Barbara, Alenka in Ursula

Skip to content