#9.DAN: Brrrrrr

Zunaj je danes hladno. Pa še sonce se je nekam skrilo.

Nič, najbolje, da si luštno naredimo kar notri, na toplem in udobnem. Da pa bo čas kratek, #našaDamjana, #našaMojca, #našaAndrejka in #našaIvi predlagajo … PLASTELIN! In če vam toliko strokovnjakinj nekaj ponudi, tega res ne smete zanemariti :). Če morda še ne veste, takega imajo naši otroci raje kot kateregakoli kupljenega. Res. In izkušnje so nas naučile, da v hermetično zaprti posodi lahko zdrži tudi več kot dva meseca.

Za domači plastelin potrebujete

250 ml vode          (1l)

1 veliko žlico olja    (4 žlice)

250 gramov moke   (1kg)

100 gramov soli       (400g)

1 veliko žlico citronke   (4 žlice)

Jedilne barve, eterično olje (po želji)

#našaDamjana pravi, da ga pripravimo tako, da v ponev vlijemo vodo in veliko žlico olja. Postavimo na štedilnik, da zavre. V drugi nekoliko večji posodi zmešamo moko, sol in citronko. Prelijemo z vrelo vodo in najprej premešamo mešanico z leseno žlico, nato pa še z rokami. Plastelinu lahko dodamo jedilne barve in eterično olje (ampak le par kapljic). Barvamo pa ga lahko tudi naknadno – pred sušenjem. “Kakorkoli že, dobra zabava vam ne uide! :)” je prepričana in vam želi: “Uživajte!”

#našaIvi pa si je pri Varuški Živi izposodila nadgradnjo dejavnosti za naše male naravoslovne navdušence. Kaj pa, če bi si ustvarili čisto prave fosile? 🙂

 

Skip to content